Tarp snieguotų kalnų viršūnių ir ežero platybių…


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/detalt/domains/deineta.lt/public_html/wp-content/plugins/wp-social-sharing/includes/class-public.php on line 81

Tarp snieguotų kalnų viršūnių ir ežero platybių Annecy miestelyje išmokau ir patyriau tiek daug, jog net sunku patikėti, kad tiek daug gali patirti vos per savaitę, kurią net ir prabėgus keliems mėnesiams prisimenu su šypsena ir šiluma.

Projektas “Do you see borders?” – puikiai organizuotas saviraiškos ir grupinio darbo pavyzdys, kuriame mokėmės išlaisvinti savo kūrybiškumą, drąsą, mintis, idėjas. Visą savaitę daugybės kūrybinių sesijų metu piešėme, šokome, vaidinome, dalinomės patirtimis ir kultūriniais identitetais, sprendėme ir ieškojome atsakymų į opias problemas: pabėgėlių krizė, steriotipai, diskriminacija ir tt.

Galutinis projekto akcentas – flash mobe Annecy miestelio centre, kur išsirinkę nusistovėjusius steriotipus juos inscenizavome ir bandėme sugriauti, parodyti visuomenei, kad neįgalusis, pabėgėlis, alkoholikas ir tt.. yra visuomenės dalis ir neturėtų būti diskriminuojamas. Iš tiesų šis projektas padėjo dar labiau atverti akis, širdį ir mintis, būti dar tikra europiete.

Dalia Čibirkaitė

Leave a comment

Leave a Reply