International workcamp season in Lithuania has started


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/detalt/domains/deineta.lt/public_html/wp-content/plugins/wp-social-sharing/includes/class-public.php on line 81

14-tuoju senųjų tradicijų ir sunkiosios muzikos festivaliu „Kilkim žaibu“, kuris įvyko birželio mėnesio pabaigoje Varniuose prie Luksto ežero startavo Deinetos koordinuojamų tarptautinių darbo stovyklų sezonas.

Pirmoje stovykloje dalyvavo 5 savanoriai iš Italijos, Ispanijos, Prancūzijos ir tolimosios Meksikos. Prieš festivalį savanoriai šeimininkams padėjo susitvarkyti aplinką, padėjo dirbti kitus pasiruošimo darbus.
O lygiai po dviejų savaičių į Varnius atvyko kita grupelė savanorių , kurie savo akimis norėjo pamatyti jau į trečią dešimtį įkopusį „Bliuzo naktų festivalį, pasiklausyti blues/fusion propaguotojų. Kaip ir kiekvienais metais savanoriai padėjo tvarkyti aplinką, tvirtinti suolus, informacines nuorodas, padėjo įrengti prekyvietes, pavėsines bei organizuoti svečių maitinimą.
Liepos- rugpjūčio mėnesiais tarptautinės darbo stovyklos dar vyks žolininkės J. Balvočiūtės ūkyje bei Gražutės ir Kurtuvėnų regioniniuose parkuose.

Leave a comment

Leave a Reply